Albir is een van de leukste dorpjes aan de Costa del Sol. Albir hoort bij de gemeente Alfaz en is het gedeelte dat aan zee ligt en overgaat in Altea. De naam Alfaz komt van het Moorse woord Alfaz betekent vruchtbaar land. Er zijn veel leuke restaurants, terrasjes, winkels en marktjes. De baai van Albir moet je gezien hebben!

Punta Bombarda

Bovenop de klif van Albir (Punta Bombarda) staat de vuurtoren. Deze vuurtoren is alleen te voet bereikbaar, het is een flinke wandeling van 5 kilometer.  Eenmaal boven aangekomen zie je de prachtige vergezichten over de middellandse zee, el Peñon de Ifach(de rots van Calpe) en Altea. Altea is het stadje in de heuvels dat je duidelijk kunt herkennen aan de kerk met de blauwe koepels. Vanuit het pleintje bij de kerk heb je een prachtig uitzicht over de baai van Albir en is zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Vuurtoren Alfaz de pi en Albir

Strand van Albir

Albir heeft een strand van bijna 600 meter lang, en het meeste bestaat uit kiezels. Veel toeristen kiezen voor andere stranden, omdat ze niet van kiezelstranden houden. Hierdoor is het rustiger op het strand van Albir. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er komt regelmatig iemand langs met frisse versnaperingen.

Keienstrand baai Alfaz del Pi en Albir

Boulevard

Het strand ligt direct aan de boulevard met veel verschillende restaurants en gezellige terrassen en een aantal winkels. ben je het beu op het strand? Steek de straat over en bestel een heerlijke lunch op een van de terrassen.

Parkeren een drama in de meeste badplaatsen? Hier niet! Aan de boulevard heb je een groot gratis parkeerterrein, je steekt over en bent op het strand. S’avonds is het er erg sfeervol, vooral zomers zitten de terrassen gezellig vol.

Boulevard Alfaz del Pi en Albir

Weer

Vanaf Murcia tot Denia bevindt zich in het directe achterland van de Costa Blanca een bergketen. De toppen zijn maximaal 1000-1500 meter hoog en die bergen zorgen ervoor dat er hier aan de kust een speciaal microklimaat heerst wat zich vrijwel nergens anders voordoet.  De zomers in duren lang en kunnen in de maanden augustus en september extreem warm zijn. De winters zijn zeer mild en de zon schijnt vaak.  In de lente en de herfst is het gemiddeld tussen de 20°C en 30°C, wat ideaal is voor mensen met gewrichtsaandoeningen.