Beleef de Costa Blanca vanuit uw privé villa in Alfáz del Pi 

Net als Albir ligt Alfáz del Pi tussen Benidorm en Altea in. Deze hele strook heeft talloze faciliteiten om te zwemmen, surfen en zeilen. Het vestingstadje Alfáz del Pi is wel wat rustiger dan zijn directe buren. U kunt er dan ook heerlijk ontspannen. Overigens is er geen gebrek aan leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Ook het uitzicht over de baai is prachtig. In de verte ziet u de contouren van het stadje Calpe en de beroemde rots ‘El peñon de Ifach’.

Leuke weetjes over Alfáz del Pi:

  • Elk jaar in juli vindt er een internationaal filmfestival plaats;
  • Het vestingstadje is ooit gesticht om aanvallen van Berberse zeerovers af te weren;
  • De naam Alfáz komt uit het Arabisch en betekent ‘vruchtbaar land’.

Costa Blanca, Alfáz del Pi, Villa Violeta 

Het huis ligt in de rustige wijk Foya Blanca en heeft een privé zwembad en een tuin met diverse terrassen en buitenkeuken.  
Vanuit de Foya Blanca rijdt u in 5 minuten naar de pittoreske plaatsen Altea en Albir met hun gezellige winkeltjes en marktjes. Ook vindt u op 8 km het Manhattan van Spanje; Benidorm, met zijn bruisende boulevard en historische oude centrum. Hier kunt u genieten van heerlijke tapas in de diverse restaurants. Als u van natuur houdt is zeker de moeite waard om te bezoeken het plaatsje Guadalest. Deze plaats ligt op een berg en is een toeristische trekpleister. Vanuit Guadelest heb je een prachtig uitzicht over het stuwmeer en de groene vallei met de vele andere bergen op de achtergrond. Het stadje heeft vele monumenten en interessante plaatsen om te bezoeken: 

  • Kasteel van L’Alcazaiba of San José, gebouwd in de 11e eeuw door Moslims;
  • Kasteel van de koning;
  • Toren van Alcalá;
  • Barokke Katholieke kerk van Nuestra Señora de la Asunción, welke gebouwd is tussen 1740 en 1753;
  • Gevangenis, welke gebouwd is in de 12e eeuw;
  • Museum van martelwerktuigen.

De enige manier om Guadelest binnen te komen is via een 15 meter lange tunnel die door een rots heen loopt. Breng een bezoek aan het kasteel van San José, het Fort van Alcozaiba, Casa Orduña (museum), de Parochiale Kerk in Barokstijl en de Gevangenis uit de XII eeuw gelegen onder het gemeentehuis. 

Guadelest is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Alfas. Op de terugweg van Guadelest naar Alfas mag je niet vergeten om een bezoek te brengen aan de watervallen van Algar. Deze liggen op de weg terug naar Alfas op 15 minuten rijden van Guadelest. De watervallen van Algar liggen bij een dorpje genaamd Callosa d’En Sarrià 

De watervallen en het natuurpark van Algar zijn fantastisch mooi om te zien en je kunt er ook in zwemmen. Het water is erg koud, maar zeer verfrissend. Niet alleen vakantiegangers komen hier, ook de lokale bevolking komt van ver om een duik te nemen in de natuurlijke zwembaden van de watervallen van Algar

Verder liggen steden als Alicante, Valencia, Murcia op een redelijke afstand. Tevens is het voor overwinteraars mogelijk om binnen 4 uur op de ski’s te staan in de Sierra Nevada.

De Costa Blanca regio heeft zo’n 300 zomerse dagen, het gebied staat bekend om het geweldige microklimaat, wat betekent niet té hete zomers en warme aangename winters. Verder is de kwaliteit van de lucht en het water op een erg hoog niveau.

Kortom, een vakantie in deze regio zal u zeker niet vervelen en nog lang bijblijven.